CRM Newsletter : H SAS στο τεταρτημόριο των ηγετών του Μagic Quadrant για πλατφόρμες Business Intelligence ΕλαχιστοποίησηΕκτύπωση  

 
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2008  - Η κορυφαία εταιρεία μελετών Gartner, Inc. τοποθετεί τη SAS, ηγέτιδα στο χώρο του Business Intelligence, στο τεταρτημόριο των ηγετών του Μagic Quadrant, στην πρόσφατη μελέτη της για τo λογισμικό διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Ιούνιος 2008).
 
Σύμφωνα με την μελέτη, “To τεταρτημόριο των ηγετών απαρτίζεται από προμηθευτές που παρέχουν εφαρμογές λογισμικού οι οποίες προσδιορίζουν τόσο τις ποιοτικές όσο και τις ποσοτικές πλευρές της διαχείρισης κινδύνου του ORM (Operational Risk Management). Οι συγκεκριμένοι προμηθευτές έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο αποδοχής από την αγορά και επιτρέπουν μια συνολική άποψη του λειτουργικού κινδύνου σε όλο το εύρος της επιχείρησης, σε σύγκριση με τους αυτόνομους μηχανισμούς υπολογισμού του κινδύνου, ή τα εργαλεία που παρέχουν αναφορές ελέγχου και συμμόρφωσης. Με άλλα λόγια, παρέχουν μια περισσότερο ολοκληρωμένη επιχειρηματική προσέγγιση του λειτουργικού κινδύνου συνδέοντάς τον με το CPM (Collaborative Performance Management). Διαθέτουν συμπαγείς οργανωτικές δομές και επαγγελματικές υπηρεσίες.”
Η μελέτη της Gartner αξιολογεί τη SAS όσον αφορά στην δυνατότητα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του οράματος. Σύμφωνα με αυτή: “O πρώτος άξονας (η δυνατότητα εκτέλεσης) αξιολογεί τους προμηθευτές εφαρμογών λογισμικού ORM όσον αφορά την ποιότητα και την αποδοτικότητα των διαδικασιών, συστημάτων ή μεθόδων που βοηθούν ώστε η απόδοση των λύσεών τους να είναι πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική και να επιδρά θετικά στα έσοδα, στη διατήρηση και τη φήμη.” Από την άλλη πλευρά, η ολοκλήρωση του οράματος “αξιολογεί τους προμηθευτές εφαρμογών ORM όσον αφορά στη δυνατότητά τους να αρθρώσουν πειστικές και λογικές απόψεις για την τρέχουσα και τη μελλοντική πορεία της αγοράς, την καινοτομία, τις πελατειακές ανάγκες και τις ανταγωνιστικές δυνάμεις, αλλά και για τη σωστή τοποθέτησή τους στις θέσεις της Gartner.”
“Οι πελάτες της SAS γνωρίζουν ότι ένας ισχυρός τεχνολογικός συνεργάτης είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη διαχείριση των οδηγιών του λειτουργικού κινδύνου και της συμμόρφωσης” επισημαίνει ο David Rogers, Global Product Marketing Manager for Risk της SAS. “Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη αναγνώριση από τη Gartner αποτελεί απτή απόδειξη της ισχύος που παρέχει η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών διαχείρισης ποσοτικού και ποιοτικού λειτουργικού κινδύνου της SAS για την στρατηγική διαχείρισης κινδύνου σε μια επιχείρηση.” 
 
SAS OpRisk Management
 
Το SAS OpRisk Management είναι μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα SAS Enterprise Intelligence Platform. Με δυναμικές δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων, analytics και ρυθμιστικών αναφορών και ελέγχων, το SAS OpRisk Management βοηθά τους οργανισμούς να βελτιστοποιούν την κατανομή των κεφαλαίων, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους σε όλους τους τομείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το SAS Risk Intelligence
 
Η δυναμική της SAS στο χώρο διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου αντικατοπτρίζεται τόσο στο διπλασιασμό των εσόδων της εταιρείας στο συγκεκριμένο τομέα το 2007, όσο και στην εξασφάλιση της πρωτοπορίας στη μελέτη για τα “Συστήματα Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου 2008” της Chartis Research για τέταρτη συνεχή χρονιά.
 
Στον τομέα του λειτουργικού κινδύνου, η SAS διαθέτει πελάτες σε 28 χώρες σε όλα τα σημεία του πλανήτη, από την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και το Ην. Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ. Οι κορυφαίες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων και τα εξελιγμένα analytics του λογισμικού της SAS παρέχουν στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να εποπτεύουν τα διαφορετικά προφίλ κινδύνων, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 70 οργανισμοί και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν σήμερα τη λύση SAS OpRisk Management.
 
 
Σχετικά με την SAS
Η SAS είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών business intelligence. Οι λύσεις SAS χρησιμοποιούνται σε 40.000 sites - στα οποία συμπεριλαμβάνονται 96 από τις 100 κορυφαίας εταιρίες του FORTUNE Global 500®- για τη διαχείριση και απόκτηση γνώσεων μέσα από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα: ταχύτερες και ακριβέστερες επιχειρησιακές αποφάσεις, πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανόνες, καινοτόμες εξελίξεις και καλύτερα προϊόντα. Μόνο η SAS προσφέρει κορυφαία ενσωμάτωση δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών, προηγμένη ανάλυση και παραδοσιακές εφαρμογές business intelligence μέσα από μια αναλυτική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας (enterpriseintelligenceplatform). Από το 1976, η SAS παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο “The Power to Know”. (www.sas.com)
 
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε:
Ελπίδα Καλλία
SAS Institute S.A.
Marketing Communication Manager
Τηλ.:  210 6898730                                                                                                         
Fax: 210 6898715
 
Επικοινωνία Ελαχιστοποίηση