CRM Newsletter : H SAS συνεχίζει να ηγείται στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου στο χώρο της λιανικής τραπεζικής ΕλαχιστοποίησηΕκτύπωση  

 
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2008  - Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του Business Intelligence, διατηρεί την πρωτοπορία της στην μελέτη “Συστήματα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου 2008” της εταιρείας Chartis Research, για το χώρο της λιανικής τραπεζικής. Η έρευνα εκθειάζει τα ισχυρά σημεία του SAS Credit Risk Management for Banking και ειδικότερα τις δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων, τις εφαρμογές Basel II, τα ευέλικτα analytics, την παγκόσμια παρουσία/υποστήριξη, την επιχειρησιακή ευφυΐα, και την οικονομική σταθερότητα και μέγεθος.
 
Σύμφωνα με την έρευνα της Chartis, η παγκόσμια αγορά συστημάτων διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου θα φτάσει τα $8,63 δις το 2012, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 7%. Η έρευνα εξετάζει τόσο την πλευρά της ζήτησης όσο και της προσφοράς στην αγορά των συστημάτων διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, καλύπτοντας παράλληλα τις σημαντικές αγοραστικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις, τις προκλήσεις στην υλοποίηση και το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πάντα σύμφωνα με την Chartis, ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των καθιερωμένων ηγετών στο χώρο, όπως η SAS, “είναι η ικανότητα να παρέχουν πολλαπλές λύσεις σε όλο το φάσμα του ERM (enterprise risk management), αλλά και πλήρη κάλυψη μέσα από πολλαπλά προϊόντα.” Η Chartis σημειώνει ότι “οι συγκεκριμένες ολοκληρωμένες επιλογές προσφέρουν σημαντική αξία στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς εκείνους που αναζητούν έναν αποδοτικό από πλευράς κόστους, προμηθευτή, που θα τους παρέχει όλες τις λύσεις στο χώρο διαχείρισης κινδύνων αλλά και συμμόρφωσης.” 
 
“Η SAS, κορυφαία και στις δύο έρευνες της Chartis, τόσο για τη διαχείριση του πιστωτικού όσο και του λειτουργικού κινδύνου, υπογραμμίζει την ανάγκη που έχουν οι σύγχρονοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί για ολοκληρωμένες λύσεις εξελιγμένων αναλύσεων κινδύνου, αναφορών και διαχείρισης δεδομένων σε όλα τα επιχειρησιακά τμήματα”, δηλώνει ο David Rogers, Global Product Marketing Manager for Risk της SAS.
 
To SAS Credit Risk Management for Banking, που περιλαμβάνει και τη λύση SAS Credit Scoring for Banking, επιτυγχάνει την ολοκλήρωση στη συσσώρευση δεδομένων, τα analytics και τις αναφορές, μέσα σε ένα «διαφανές» πλαίσιο, έτσι ώστε να παρέχει ένα ανοιχτό, επεκτάσιμο περιβάλλον με ολοκληρωμένες δυνατότητες βαθμολόγησης των πιστώσεων λιανικής, κατηγοριοποίησης των επιχειρηματικών πιστώσεων, και διαχείρισης κινδύνου του χαρτοφυλακίου των πιστώσεων. Η συγκεκριμένη λύση παρέχει διαφάνεια και δυνατότητα ελέγχου, διευκολύνοντας το έργο των ελεγκτών, όπως απαιτεί το Σύμφωνο Basel II και τα άλλα ρυθμιστικά και κανονιστικά πλαίσια. Το μοντέλο δεδομένων του πιστωτικού κινδύνου συγκεντρώνει τα δεδομένα των πιστώσεων από διαφορετικές πηγές και υποστηρίζει ταχύτερη υλοποίηση.
 
Πρόσφατα η Chartis Research, κατέταξε τη SAS, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην κορυφή στη μελέτη “ Συστήματα Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου 2008”. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 200 επιχειρήσεις παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εμπιστεύονται τη SAS στον τομέα διαχείρισης πιστωτικού και λειτουργικού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των: Bankdata (Δανία), BB&T (ΗΠΑ), Caisse Nationale des Caisses d’ Epargne (Γαλλία), Commerzbank (Γερμανία), Grupo Santander (Ισπανία), HSBC (Ην. Βασίλειο), HypoVereinsbank (Γερμανία), Kookmin Bank (Κορέα), Landsbanki (Ισλανδία), Raiffeisen Zentralbank (Αυστρία), Volkskreditbank AG (Αυστρία), Vseobecna Uverova Banka (Σλοβακία) και Woori Bank (Κορέα).
 
Motor Co., The Dow Chemical Co., First Citizens Bank, Hartford Life, Loyalty Management UK, Swisscom και US Bank. 
 
 
Σχετικά με την SAS
Η SAS είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών business intelligence. Οι λύσεις SAS χρησιμοποιούνται σε 40.000 sites - στα οποία συμπεριλαμβάνονται 96 από τις 100 κορυφαίας εταιρίες του FORTUNE Global 500®- για τη διαχείριση και απόκτηση γνώσεων μέσα από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα: ταχύτερες και ακριβέστερες επιχειρησιακές αποφάσεις, πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανόνες, καινοτόμες εξελίξεις και καλύτερα προϊόντα. Μόνο η SAS προσφέρει κορυφαία ενσωμάτωση δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών, προηγμένη ανάλυση και παραδοσιακές εφαρμογές business intelligence μέσα από μια αναλυτική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας (enterpriseintelligenceplatform). Από το 1976, η SAS παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο “The Power to Know”. (www.sas.com)
 
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε:
Ελπίδα Καλλία
SAS Institute S.A.
Marketing Communication Manager
Τηλ.:  210 6898730                                                                                                         
Fax: 210 6898715
 
Επικοινωνία Ελαχιστοποίηση