CRM Newsletter : Έσοδα ρεκόρ για τη SAS το 2007 ΕλαχιστοποίησηΕκτύπωση  

Έσοδα ρεκόρ για τη SAS το 2007
 
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2008  - Η έντονη ζήτηση για λύσεις analytics-powered business intelligence οδήγησε τη SAS, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο του ΒΙ, σε αύξηση εσόδων για 31η συνεχή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της SAS για το 2007 έφτασαν τα $2,15 δις, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2006.
 
“Με την ποσότητα των δομημένων και αδόμητων πληροφοριών να αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς κάθε μέρα, θεωρούμε ότι έφτασε ο χρόνος για τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τις λύσεις της SAS”, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Jim Goodnight.
“Ενώ η σκόνη από την ευρύτερη συνένωση στην αγορά του ΒΙ έχει αρχίσει και κατακάθεται, δίνουμε πλέον έμφαση σ’ αυτό που οι οργανισμοί και επιχειρήσεις επιζητούν – τα ακατέργαστα στοιχεία να μετατρέπονται σε χρήσιμες, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες έτσι ώστε η λήψη αποφάσεων να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα.”
 
Οι ειδικοί της αγοράς του λογισμικού προβλέπουν χαμηλότερους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης για την αγορά του ΒΙ, με τις εφαρμογές ΒΙ να αντιπροσωπεύουν το 29% των εσόδων της SAS για το 2007. Ο Jim Goodnight δε φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη: “Δεν διαβλέπουμε πτωτικές τάσεις στην αγορά του ΒΙ” τόνισε. “H πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας και οι εις βάθος λύσεις analytics που διαθέτουμε, μας διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους προμηθευτές λύσεων ΒΙ που εξειδικεύονται σε query και reporting εφαρμογές.”
 
Οι αναλυτές επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση της SAS
 
Πρόσφατες αναφορές διεθνών αναλυτών επιβεβαιώνουν τη στρατηγική κατεύθυνση της SAS. Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία μελετών Gartner Inc. τοποθετεί τη SAS στο τεταρτημόριο των ηγετών του Μagic Quadrant για πλατφόρμες Business Intelligence για το 2008.
 
Στο Forrester Wave: Business Performance Solutions, δ’ τρίμηνο 2007, ο Vice President και Principal Analyst της Forrester, Paul D. Hamerman, ανέφερε ότι οι λύσεις επιχειρησιακής απόδοσης της SAS “ενοποιούνται εξαιρετικά στην πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας.” Επίσης σημείωσε ότι οι προτάσεις της SAS στον τομέα της επιχειρησιακής απόδοσης διαθέτουν “λεπτομερή εμβάθυνση στο predictive analytic forecasting, τη διαχείριση κόστους και κερδοφορίας και σε εξειδικευμένες λύσεις.”
 
 
Ενδυνάμωση των πωλήσεων σε διασταυρωμένους και εξειδικευμένους τομείς
 
Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της SAS συνεχίζει να προέρχεται από διασταυρωμένες επιχειρηματικές λύσεις, με αποκορύφωμα αύξηση 50% στις πωλήσεις λύσεων πελατειακής ευφυΐας. Παράλληλα, σημαντική άνοδος της τάξης του 28% παρατηρήθηκε στις πωλήσεις εξειδικευμένων λύσεων, όπως αυτές που βοηθούν τις τράπεζες να προσδιορίζουν τις ύποπτες συναλλαγές, τους εμπόρους λιανικής να τηρούν αποθέματα του κατάλληλου εμπορεύματος, κ.λπ.
Περισσότεροι από 200 χρηματοοικονομικοί οργανισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο βασίζονται πλέον στο SAS for Enterprise Risk Management για να διαχειριστούν επιχειρηματικούς κινδύνους, όπως η συμμόρφωση με ρυθμιστικά πλαίσια, έτσι ώστε να δημιουργήσουν καινοτομία και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
 
Παγκόσμια κατανομή εσόδων
 
Αντανακλώντας τα αποτελέσματα προηγούμενων ετών, η ανάπτυξη των εσόδων της SAS παρέμεινε ισορροπημένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, η Αμερική αντιπροσωπεύει το 44% των συνολικών εσόδων, η περιοχή της EMEA (Europe/Middle East/Africa) το 45% και η Άπω Ανατολή το 11%.
 
Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα
 
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών και του καναλιού συνεργατών της SAS είχε συνεισφορά της τάξης του 17% στις πωλήσεις της εταιρείας. Αξιοσημείωτες είναι μερικές στρατηγικές συνεργασίες που ανακοινώθηκαν το 2007 και αφορούν στην:
- Ενοποίηση των λύσεων της SAS με τα επιχειρησιακά προϊόντα της Teradata Corporation (NYSE: TDC). Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες.
- Ανάπτυξη των δυνατοτήτων του business intelligence των Accenture και SAS μέσω αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ τους.
 
Το πρόγραμμα μεταπωλητών που ανακοινώθηκε το 2006, επεκτάθηκε το 2007 σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει σημαντικές επιπτώσεις στις πωλήσεις λογισμικού της SAS.
 
Η πελατειακή βάση αυξάνεται και οι υφιστάμενοι πελάτες αυξάνουν τη χρήση των λύσεων SAS
 
Περισσότεροι από 1.100 νέοι πελάτες απ’ όλο τον κόσμο προστέθηκαν στο πλούσιο πελατολόγιο της SAS το 2007. Ανάμεσα στους υφιστάμενους πελάτες που αύξησαν την επένδυσή τους στη SAS και στους νέους περιλαμβάνονται οι: Arbejdsmarkedsstyrelsen, Arcor AG & Co. KG, Credit Agricole, Danone, Danske Bank, Dresdner Bank, Equifax Do Brasil LTDA, Grundfos, Haven Holidays, HSBC, Korea Power Exchange, National Geographic Society, National Health Service, Sanofi Aventis, Sephora USA Inc., Teleflora, Vejle Kommune, και Vestas.
 
 
Σχετικά με την SAS
Η SAS είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών business intelligence. Οι λύσεις SAS χρησιμοποιούνται σε 40.000 sites - στα οποία συμπεριλαμβάνονται 96 από τις 100 κορυφαίας εταιρίες του FORTUNE Global 500®- για τη διαχείριση και απόκτηση γνώσεων μέσα από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα: ταχύτερες και ακριβέστερες επιχειρησιακές αποφάσεις, πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανόνες, καινοτόμες εξελίξεις και καλύτερα προϊόντα. Μόνο η SAS προσφέρει κορυφαία ενσωμάτωση δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών, προηγμένη ανάλυση και παραδοσιακές εφαρμογές business intelligence μέσα από μια αναλυτική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας (enterpriseintelligenceplatform). Από το 1976, η SAS παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο “The Power to Know”. (www.sas.com)
 
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε:
Ελπίδα Καλλία
SAS Institute S.A.
Marketing Communication Manager
Τηλ.: 210 6898730                                                                                                        
Fax: 210 6898715
Επικοινωνία Ελαχιστοποίηση